Bun venit, toamnă!

Am vrut să scriu această postare încă din 1 septembrie, prima zi a celui mai frumos anotimp, dar, din păcate, timpul nu mi-a permis. Nu puteam, totuși, să renunț la a scrie despre ceva atât de frumos, pentru că de fiecare dacă când ieșeam afară natura îmi amintea cât de special este acest anotimp pentru mine și cât de mult îmi place, iar pentru că, știți cum se spune,

Niciodată nu este prea târziu, mi-am găsit timp să omagiez toamna…

A început un nou an. Da, pentru mine septembrie este prima lună din calendar. Natura revine la viață, se regenerează și se detoxifiază. Frunzele vechi cad pentru a le face loc celor noi, tinere, iar ploaia curăță și purifică aerul noului început. Totul începe toamna. Oamenii se întorc acasă din vacanțe și dau startul unui nou an la școală, facultate sau la serviciu. Acesta este momentul în care meditez și trag linie asupra anului trecut, cu bunele și relele sale, și privesc cu speranță și entuziasm către următorul.

Nu știu. Poate rezonez atât de tare cu acest anotimp pentru că ziua mea de naștere este toamna, dar cert este că ador și mă regăsesc în tot ce înseamnă ea…

Ador culorile toamnei și gustul de scorțisoară, dovleac și măr care o însoțesc.

Ador sunetul ploii care bate în geam și mă face să dorm atât de liniștită.

Ador plimbările lungi pe covorul de frunze căzute și apusurile privite printre coroanele copacilor.

Ador serile cu aromă de ciocolată caldă petrecute în companii plăcute, privind la toate acele seriale care apar din nou toamna și de care mi-a fost atât de dor.

Ador faptul că încep din nou să învăț și să descopăr lucruri noi la facultate.

Ador felul în care toamna mă calmează și mă face să-mi doresc să fiu o persoană mai bună chiar și cu cei care nu ar merita acest lucru.

…și, nu în ultimul rând, ador sunetul muzicii de operă care se aude din nou odată cu sosirea toamnei și spectacolele care mi-au lipsit atât de tare în timpul verii.

Bucurați-vă de frumusețea acestui anotimp și considerați metamorfozarea naturii șansa la o schimbare și un nou început.

Fiți mai buni în… noul an.

Kisses, Bianca

3

You might also like