De 2x studentă

Vacanța s-a terminat și a început un nou an universitar, iar de data aceasta, pentru mine, a început de două ori! Am început și vacanța puțin mai târziu decât restul colegilor mei, pentru că am dedicat lunile iunie și iulie pregătirilor pentru admiterea la cea de a doua specializare, care este și prima la care am dat anul trecut, dar, după cum spuneam și atunci, din motive mai mult sau mai puțin dependente de mine, nu am intrat din prima. Anul acesta am avut mai mult noroc și visul mi-a devenit realitate: sunt studentă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (și) la specializarea Canto clasic. Deși anul trecut, la prima vedere, faptul că nu am intrat din prima părea o tragedie, am realizat pe parcursul acestui an cât de benefică a fost această experiență pentru mine. Am cunoscut oameni noi și am realizat cine-mi este cu adevărat aproape no matter what, am început o facultate de care nu credeam că sunt capabilă, am început acest blog, am avut prima colaborare cu ONRC și lista poate continua…, dar mai presus de toate, munca mea a fost într-un final răsplătită!

Sunt foarte încântată că am reușit să scriu această postare, pe care de mult doresc s-o scriu, s-o împărtășesc cu cei puțini care-mi citesc blogul și care se bucură de realizările mele. Știu că nu am câștigat vreun Nobel, dar poate că pentru mine înseamnă chiar mai mult această reușită și, din acest motiv, doresc să le mulțumesc profesorilor mei de canto, în special celei care m-a luat sub aripa sa protectoare de la 0 și a lucrat cu mine cu pasiune și cu dăruire aproape 4 ani și căreia îi voi fi întotdeauna recunoscătoare pentru numeroasele lecții pe care mi le-a dat, soprana Irina Săndulescu. Nu aș fi reușit fără aceste persoane! Dar și celor care m-au încurajat și s-au gândit la mine pe parcursul examenului, mi-au dat mesaje, m-au sunat și s-au bucurat alături de mine, și în special familiei pentru susținere! Acum pornesc în anul universitar la dublu, cu materii noi de explorat, pe drumul pe care mi l-am dorit in the first place, dar și pe cel pe care destinul l-a dorit pentru mine, cel al muzicologiei. Sper să reușesc să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus la potențialul maxim și să-i fac pe profesorii mei mândri, pentru că, pe lângă că am reușit să intru la specializarea canto clasic, am reușit să ajung și la clasa profesorului cu care am dorit să studiez de când l-am văzut pentru prima dată pe scenă, ceea ce este pentru mine o dublă, triplă, imeeensă bucurie și încântare!

Probabil că nu-mi va fi ușor să urmez două specializări, în special din pricina faptului că deja orarul meu arată ca și cum ar trebui să mă clonez, dar prin ambiție, perseverență și toleranță din partea profesorilor, cred că este posibil. Discutăm despre asta după primul an, mai bine! Până atunci, le doresc și colegilor mei un an universitar cât mai bun, în special bobocilor, pe care abia aștept să-i cunosc, și voi reveni cu tradiționalele postări despre frumoasele evenimente culturale din Clujul nostru drag!

Kisses, Bianca

4

You might also like