Biografie

Bianca L. Nica s-a născut în Bistrița în anul 1996, unde, la vârsta de 6 ani a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, studiind pianul timp de 8 ani și participând la diferite concursuri de specialitate. Pasiunea pentru operă i-a condus pașii către studiului cantoului clasic pe parcursul celor patru ani liceu, sub îndrumarea  sopranei Irina Săndulescu Bălan, solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. A participat la diferite concursuri, recitaluri, producții și concerte școlare.   

Blogul Jurnal de Soprană a luat naștere în anul 2015, odată cu admiterea sa la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca, și s-a dezvoltat pe parcursul acestor ani prin diferite colaborări și publicări ale articolelor, interviurilor și criticilor preluate de pe aceste pe diferite publicații online de specialitate, cea mai importantă dintre acestea fiind site-ul oficial al Festivalului „George Enescu”. 

În anul 2019 a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, specializarea Muzicologie, în prezent fiind studentă a aceleiași instituții, specializarea Canto Clasic, anul IV, clasa prof. univ. dr. Marius Vlad Budoiu. 

6