Evgheni Oneghin #2, la Opera Națională Română din Cluj

Cel de-al treilea spectacol al operei Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski a revenit pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca cu un aer diferit de celelalte două reprezentații adus de distribuția aproape în totalitate diferită, ceea ce îmi confirmă din nou crezul… Fiecare spectacol de operă merită să fie vizionat, deoarece fiecare spectacol este unic din toate punctele de vedere și transmite o altă emoție. La pupitrul dirijorul a stat și de această dată, spre încântarea publicului, Tiberiu Soare.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu  povestea personajelor lui Pușkin, mai multe detalii despre operă și despre roman puteți găsi în postarea mea despre premiera acestui spectacol, iar cei care nu au avut ocazia să vadă acest spectacol, Opera Națională Română din Cluj vă mai dă o șaaansă. Duminică, 21 februarie, va avea loc cel de al patrule spectacol Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski cu o distribuție extraordinară, formată din soprana Irina Săndulescu Bălan (Tatiana), Florin Estefan (Evgheni Oneghin), tenorul Cristian Mogoșan (Lenski), Laura Essig (Olga).

De această dată, în rolul titular a fost de această dată baritonul Geani Brad care a creat un Oneghin complet diferit de cel al lui Florin Estefan, dar la fel de interesant și profund, iar soprana Irina Săndulescu Bălan a impresionat în adevăratul sens al cuvântului atât din punct de vedere vocal, aria Scrisorii stârnind pe drept ropote de aplauze și emoționând publicul la fel ca și toate celelalte momente importante din partitura acestui rol, dar și din punct de vedere teatral, o Tatiana veritabilă. Aceasta a ținut toate privirile, și mai ales urechile, ațintite asupra sa, creând o Tatiana sensibilă, inocentă care evoluează către finalul operei din toate punctele de vedere, păstrându-și, cu toate acestea, dragostea pentru Oneghin. Lenski a fost interpretat și de asta dată de tenorul Tiberius Simu care intră din ce în ce mai mult în personaj cu fiecare spectacol. Distribuția a fost completată de către Laura Essig, o Olga care, din punctul meu de vedere, nu a fost destul de conturată și… colorată, Florin Sâmpelean (Gremin), Liliana Neciu (Larina), Natalia Constantin (Filipievna), Ruslan Bârlea (Triquet), Ioan Stancu (Zaretsky), Corneliu Huțanu (Căpitanul), Ionuț David (un țăran) și Dan Dumitrana (Guillot).

Așa a început cea de a doua lună a anului 2016 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Vă aștept la operă și la următoarea reprezentație care vor avea loc în 21 februarie, dar și la spectacolul aniversar, Bărbierul din Sevilla care va avea loc cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la premiera absolută a operei și pe 24 februarie la opereta românească Ana Lugojana de Filaret Barbu. Mulțumesc, ca de fiecare dată, minunatului fotograf al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca pentru superbele fotografii și, acestea fiind spuse, ne vedem la operă!

Kisses, Bianca

1

You might also like