Gânduri din vacanță

Vacanța e pe final și nu cred că cineva se bucură mai tare din acest motiv decât mine! Știu, probabil pare ciudat că spun asta, dar eu urăsc vacanțele, urăsc weekendurile și dacă urăsc ceva mai mult decât cele mai devreme menționate, este vorba cu siguranță de weekendurile din vacanțe. Sunt persoana care numără zilele până la începerea facultății și până la redeschiderea stagiunii la Opera Națională din Cluj-Napoca. Da, știu exact câte mai sunt. Acum că toată lumea crede că sunt o ciudată, crazy workaholic lady, putem trece mai departe.😁 Așadar, sunt foarte, foarte, foarte încântată că vacanța este pe final și am început să-mi fac bagajele către noi aventuri muzicale, cu care am încercat să-mi ocup timpul și în cele trei luni de vară. Poate că acest articol ar fi trebuit să se numească Gânduri din final de vacanță, dar, pentru mine, aceasta abia începe, iar acesta este motivul datorită căruia am decis să împărtășesc ce am făcut vara aceasta, dar, și mai interesant, ce voi face în luna septembrie.

Am terminat sesiunea undeva la finalul lunii iunie. Am deschis aplicația Dreamdays, descărcată, bineînțeles, de pe AppStore (și aici a luat sfârșit reclama) și am notat minunata dată de 2 octombrie, începerea anului universitar. Da, da… apoi mi-am făcut bagajele și m-am întors în micuța Bistriță. Dar nu pentru mult timp!!!, pentru că nu puteam rata cele două minunate spectacole din cadrul proiectului Opera Aperta al Operei din Cluj, La Traviata și Zorba, de la începutul lunii iulie. Am scris despre acestea într-un articol pe care îl puteți găsi dând click aici. Ca în fiecare an, am tras linie asupra a ceea ce am reușit să realizez și am privit înainte, către noi proiecte care nu au întârziat să apară.

Primul eveniment major al verii a fost recitalul Parfum de Operă la Rochelle, din data de 14 iulie, pe care l-am organizat alături de basul Petru Burcă și Tivadar Czondi, un talentat artist plastic și proprietar al restaurantului Rochelle (Str. Traian nr.2-4, Cluj-Napoca). Ideea celor doi mi-a oferit un imbold și un entuziasm care a reușit să mă poarte deasupra dificultăților prin care am trecut de-a lungul organizării și doresc să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru că au crezut în mine, pentru că mi-au dat pe mâini un asemenea proiect! Deși nu a fost ușor, rezultatul ne-a adus lacrimi de emoție în colțul ochiului. Am atins toate țelurile impuse încă de la început: am organizat un eveniment cu clasă, apreciat de cei prezenți și, cel mai important, i-am emoționat. Protagniștii evenimentului au fost mezzosoprana Viktoria Cormoș, tenorul Sergiu Coltan și basul Petru Burcă, acompaniați la pian de Renata Burcă și Bianca Murariu. Bravi, dragilor! A fost o plăcere să… fac afaceri cu voi!

Șiii din nou credeam că o să mor de plictiseală pentru următoarele… 79 de zile. Dar nuuu… Recitalul de la Rochelle mi-a adus și alte proiecte, despre care oricât mi-aș dori să vă povestesc, superstițiile mă împiedică (I don’t wanna jinx anythiiing), dar promit că voi scrie imediat ce voi putea. The point is… AM DE STUDIAT DE NU-MI VĂD CAPUL! Știți cum se spune… vezi ce-ți dorești că s-ar putea să se îndeplinească! Dar nu mă plâng. Sunt foarte, foarte încântată de cele ce mă așteaptă, iar până atunci, mai sunt și altele! Apropo… Mi-am petrecut finalul lunii iulie în fața livestreaming-ului Operalia. Deci, și cu această ocazie, Brava, Adelaaa!!!

Că tot vorbeam de Operalia, să știți că și vara e rost de interviuri! Și încă interviuri faine! Ștefan Pop a revenit la Bistrița după o perioadă destul de îndelungată de absență foarte motivată, însă, și a fost tare, tare amabil să accepte să stăm de vorbă, iar conversația noastră sau, mai corect spus, răspunsurile lui sunt foarte inspiring și merită citite, deci… click here. Tot Ștefan ne-a încântat într-un concert pe 19 august, pe scena de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” din Bistrișa, alături de soprana Cristina Păsăroiu și basul Alin Anca, acompaniați de Noua Orchestră Transilvană, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu. Detaliile evenimentului au fost consemnate aici. Încă o dată, un călduros Bravi celor care au urcat pe scenă!

Șiii… cam acestea sunt realizările de ordin muzical de care am avut parte până la acest moment, iar ceea ce urmează le egalează cu ușurință. Mai multe detalii prefer să dau post-eveniment, pentru că am devenit destul de superstițioasă, dar am descriu să scriu pe (foarte scurt) planurile mele din luna Septembrie.

Nu știu dacă am mai spus asta, dar MERG LA ENESCU!!! Munca (plăcută, de altfel) pe care am depus-o în realizarea celor două interviul, cel cu basul Adrian Sâmpetrean și cel cu tenorul Marius Vlad Budoiu, care au fost publicate pe site-ul oficial al Festivalului, mi-au deschis câteva portițe către evenimentele care vor avea loc în cadrul acestuia. Din păcate, nu voi putea fi prezentă la București pe toată perioada de desfășurare a acestuia, dar între 2-18 septembrie am să încerc să valorific la maximum timpul, să particip la cât mai multe evenimente și, de ce nu, să scriu lucruri interesante atât pentru blog, cât și pentru site-ul Festivalului George Enescu. Uneori nu-mi vine a crede ce mari artiști vor urca pe scenele pe care le voi avea în față și mă simt cu adevărat privilegiată. Nu pot să aleg între cele 6-7 evenimente zilnice ale Festivalului și privesc euforică programul de fiecare dată. Promit să vă țin la curent cu ce activități voi desfășura acolo, dacă promiteți că-mi veți ține pumnii!!!

Eiii… era să uit, înainte de marea deschidere a Festivalului, Opera Națională din București ne va oferi un spectacol semnat Andrei Șerban, și anume Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. Avanpremierele vor începe pe 25 august, dar eu voi putea fi în sală doar la cele două reprezentații de pe 31 august și 1 septembrie. Sunt extrem de curioasă de viziunea regizorală, de cum va arăta acest spectacol, iar această curiozitatea mi-a fost stârnită, bineînțeles, în urma vizionării Văduvei vesele de anul trecut. Hmm… să fie la fel de controversat?! Abia aștept să aflu!

Îmi pare tare, tare rău că nu voi putea fi prezentă la Concertul de prezentare a stagiunii Operei Naționale Române din Cluj și la încă 2-3 evenimente ale acestei instituții dragi mie, dar promit să recuperez! Ar mai fi câteva lucruri de spus, daaar… să nu dezvăluim totul deodată. Surprizele muzicale sunt întotdeauna plăcute! Vă doresc și vouă o vacanță frumoasă în continuare! Poate vouă vă pare rău că se termină. Ei, ghinion! Lăsaaați că începe stagiunea și ne delectăm… (și facultatea și ne stresăm)! Sper să ne întâlnim la Opera București, la Ateneu sau… cine știe unde ne mai duce muzica. Până atunci, kisses!

Bianca

P.S.: Știu că fotografia nu are nicio legătură cu articolul, dar nu m-am putut abține! Este opera maestrului Nicu Cherciu, a fost realizată cu ocazia Zilei Porților Deschise pentru micii spectatori de la Opera clujeană și o ador! Mulțumesc frumos de tot, Nicu!

2

You might also like