It’s summer time!

A venit oficial vara! S-a mai încheiat un an universitar (unul dublu, de această dată) cu bine și privesc înapoi cu mult entuziasm și satisfacție la ce am reușit să realizez pe parcursul acestuia. Le mulțumesc, ca de obicei, dragilor mei profesori și în special conf.univ.dr. Marius Vlad Budoiu pentru faptul că este întotdeauna alături de studenții săi și ne încurajează. Am mai spus acest lucru… pentru mine începutul și finalul anului universitar reprezintă momentele în care privesc retrospectiv la ceea ce am reușit să realizez până la momentul respectiv și îmi fac planuri pentru perioada care urmează. Am creat un obicei din a împărtăși highlight-urile vieții mele periodic și nu mă voi dezminți nici de această dată. În plus, la începutul acestui an mi-am făcut câteva promisiuni, pe care nu le-am uitat și care se află aiciDacă am reușit să le duc la îndeplinire vom vedea în rândurile ce urmează. Așa că, pe scurt, acestea sunt lucrurile care mă fac mândră de ultimele 9-10 luni din viața mea…

Am realizat trei interviuri de mare valoare cu baritonul Marian Pop, baritonul Florin Estefan și tenorul Marius Vlad Budoiu, cel din urmă fiind publicat pe site-ul oficial al Festivalului George Enescu, la care abia aștept să particip în toamna acestui an. Le mulțumesc încă o dată celor trei mari artiști pentru amabilitatea de a purta o conversație atât de inspiring cu mine!

Am pășit pe scena Sălii Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” în cadrul recitalului de clasa a conf.univ.dr. Marius Vlad Budoiu, iar despre acest eveniment v-am povestit aici.

Am cântat, alături de colegii mei de clasă de canto, la recitalul dedicat Zilei Internaționale a Vocii organizat de doamna doctor Rodica Mureșan, căruia îi este, de asemenea, dedicat un scurt articol, care poate fi găsit aici.

Am pășit pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca atât în calitate de figurație în spectacolul Aida de Giuseppe Verdi din 14 mai, dar și ca parte a corului din spectacolul Orfeo de Christoph Wilibald Gluck al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Despre cea din urmă experiență îmi doresc de mult să scriu și nu voi renunța la acest gând, în speranța că timpul îmi va permite.

Am interpretat două lieduri compuse de colegii mei Cristina Negoiță și Paul Tonca, în primă audiție absolută, în cadrul recitalului Prima Verba aaand more about it, here.

În această stagiune, am reușit să fiu prezentă la peste 60 de spectacole de operă/operetă și concerte simfonice, vocal-simfonice sau camerale, în care am avut ocazia să-i ascult pe mari interpreți și dirijori, precum baritonul Marian Pop, soprana Irina Iordăchescu, tenorul Ștefan Pop, dirijorul Giuseppe Sabbatini și mulți, mulți alții.

Vara aceasta este una plină. Pregătesc lururi interesante pe care nu le voi spune acum, cause I don’t wanna jinx it, dar pe care abia aștept să le împărtășesc cu voi! Relaxarea prin muncă este cea mai plăcută atmosferă, atunci când faci ce îți place și ai o echipă superbă în jurul tău. Vacanță plăcută și odihnitoare tuturor! Felicitări colegilor mei pentru anul ce a trecut (în special celor integraliști) și mulțumesc intituțiilor de cultură din Cluj pentru toate evenimentele minunate care mi-au colorat anul universitar! Let the summer begin!

2

You might also like