Obiecte esențiale din geantă unui cântăreț

Probabil că ați observat că fiecare cântăreț de operă are o geantă imensă sau ghiozdan alături de el în fiecare zi și vă întrebați ce cară cu ei și de ce. Bineînțeles că nu voi divulga secretele din spatele magiei de pe scenă, dar voi enumera câteva lucruri care se găsesc cu siguranță în gențile unui cântăreț de operă. Dragii mei colegi cântăreți, dacă simțiți nevoia să adăugați ceva la articolul meu, sunteți bineveniți!

1.Partituri și creioane. Eu am întotdeauna cu mine partituri, fie în variantă digitală sau nu, pentru că nu știi niciodată când trebuie să omori timpul și atunci este o ocazie perfectă să mai înveți câte ceva. Deci, indiferent ce am face, avem la noi partituri! Lângă partituri trebuie să fie cel puțin un creion și o radieră pentru notițele pe care trebuie să le luăm de la profesori sau pianiști.

2.Apă, apă și apă. Corzile vocale trebuie hidratate și deci, o sticlă de apă sau, în sezonul rece, un termos de ceai cald sunt foarte importante în geanta unui cântăreț de operă. Uneori, dimineața, putem vorbi chiar de un termos de cafea. În special dacă vorbim despre cursurile de la facultate.

3.Medicamente și bomboane mentolate. Deși nu este indicat să fie mâncate în exces, bomboanele mentolate lubrefiază corzile vocale și meține respirația frumos mirositoare, ceea ce este foarte important, având în vedere că suntem în permanent contact cu colegii de scenă. De asemenea, sunt câteva medicamente care sunt aproape întotdeauna în geanta unui cântăreț. Nu sunt pentru a face exces de ele, dar uneori este nevoie, iar aici mă refer în special la anotimpul rece, când Sinupret (pentru sinusuri înfundate) și Homeogene 9 sau Isla Cassis (pentru oboseala corzilor) sunt esențiale. Nici pastilele pentru memorie sau vitaminele energizante nu sunt neglijate de cântăreți atunci când repetițiile sunt lungi și dese.

4.O eșarfă mare și călduroasă. Întotdeauna în geanta unui cântăreț va fi prezentă o eșarfă sau un fular, în funcție de anotimp, care nu ne apără doar de frig, ci și de microbii care se împrăștie inevitabil la repetiții, când lucrăm cu un număr mare de persoane. Am constatat că răcelile „colectate” de la operă sunt cele mai încăpățânate, așa că… take care.

5.Diva Make-Up Kit. Pentru că you never know. Orice artist știe că în ziua de astăzi vocea fără o imagine corespunzătoare va intra în umbră, așa că preocuparea pentru felul în care arătăm este mult mai mare. Sunt anti gene false și look de divă interbelică pe stradă, dar un artist trebuie să arate ca atare.

6.O agendă și page markersPentru că Verba volant, scripta manent, o agendă este un obiect foarte important pentru oricine. Informațiile prețioase primite la repetiții sau la ore de la profesori, pianiști, dirijori sau regizori trebuie notate pentru a ne fi amintite în momentul în care lucrăm și studiem singuri. De asemenea, acele bilețele post-it sunt foarte importante, atât în notările muzicale pentru a nu scrie pe partitură, cât și în a ne aduce aminte programul zilnic de cursuri și repetiții.

7.Reportofon. Sunt foarte puține persoane în jurul nostru în care putem avea încredere pentru a le cere un sfat în legătură cu performanțele noastre, iar acele persoane nu pot fi întotdeauna prezente la toate repetițiile noastre. De aceea, preferăm să ne înregistrăm, să ne ascultăm sau să le trimitem profesorilor noștri pentru a primi un sfat. Majoritatea dintre noi păstrează înregistrările pentru a vedea felul în care evoluăm, iar aceste amintiri sunt extrem de folositoare pentru dezvoltarea ulterioară

Iată 7 lucruri esențiale din geanta unui cântăreț. Acum vor ști și ceilalți de ce avem genți atât de mari și grele…  Dragii mei prieteni și colegi, am uitat ceva? Aștept cu interes sugestiile voastre în cazul în care răspunsul este afirmativ și voi updata postara cu ajutorul vostru. 

Kisses, Bianca

4

You might also like