Rochelle găzduiește muzica de operă

Vara înseamnă vacanță pentru toate instituțiile de cultură din Cluj-Napoca, iar iubitorii de muzică și de frumos trebuie să se orienteze către microstagiunile estivale sau către diferite festivaluri de prin țară, pentru a-și lua porția de cultură. Din fericire pentru fanii clujeni ai operei, un astfel de eveniment va avea loc în premieră la Rochelle – Restautant & Pub. Frumoasa prietenie de peste 30 de ani ditre basul Petru Burcă și a artistul plastic Tivadar Czondi, proprietar al localului, a dat naștere unui recital, cu siguranță, excepțional, intitulat Parfum de Operă la Rochelle. Protagoniștii acestuia sunt basul Petru Burcă, alături de mezzosoprana Viktoria Cormoș și tenorul Sergiu Coltan, acompaniați la pian de Renata Burcă și Bianca Murariu. Din repertoriul artiștilor vor face parte arii și duete din opere celebre, precum Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart sau Carmen de Georges Bizet, dar și canzonette și zarzuele arhicunoscute.

Publicul este invitat la o seară în care eticheta și comportamentul asemănător celor corespunzătoare unei săli de concert sunt așteptate din partea gazdelor. Astfel, în timpul recitalului propriu-zis, nu se va comanda și nu se va servi, meniurile fiind oferite clinților înainte de începerea actului artistic și în pauza dintre cele două părți ale acestuia. De asemenea, închiderea telefoanelor mobile și păstrarea liniștii sunt doar câteva dintre recomandările organizatorilor.

Solistul Operei Naționale Române din Cluj, basul Petru Burcă, unul dintre inițiatorii acestul proiect: „Ideea de a realiza acest eveniment a apărut în momentul când m-am reîntâlnit cu Tivadar la 30 de ani de la absolvirea Liceului de Muzică, secțiile muzică, respectiv arte plastice – seral. Tivadar s-a întors din Canada și a construit frumosul restaurant, care te face să te simți ca într-o sală de spectacol. Vizitându-l, m-am gândit că ar fi o locație perfectă în care melomanii să poată asculta muzică clasică în timpul perioadei de concediu a celor trei instituții de artă din oraș.”

Este o onoare pentru mine să fac parte din organizarea acestui eveniment și sunt sigură că toți cei prezenți vor fi mai mult decât încântați de tot ceea ce se va întâmpla la frumoasa locație de pe malul Someșului, mai exact de pe strada Traian nr.2, vineri, 14 iulie, la orele 19:00. Le mulțumesc acestor oameni frumoși, și în special inițiatorilor proiectului, Petru Burcă și Tivadar Czondi, pentru încrederea pe care mi-au oferit-o și pentru susținere și doresc să le urez mult, mult succes interpreților! Sper ca acesta să fie doar începutul unei tradiții, într-o colaborare strânsă și roditoare! Este de admirat inițiativa pe care au luat-o în organizarea acestui eveniment și în inițierea unui proiect, sperăm noi, de lungă durată, iar eforturile lor trebuie răsplătite cu prezențaatenția, respectul și aplauzele dumneavoastră!

De asemenea, mulțumesc foarte mult băieților de la Distance Creations, Marian Bocșa și Adrian Rusu, pentru ajutorul pe care mi l-au oferit din nou, fără ezitare în ceea ce privește designul materialelor promoționale! În concluzie, echipa este plină de oameni frumoși, dedicați artei și publicului, care abia așteaptă să vă întâlnească și să interacționeze cu dumneavostră într-o locație atât de frumoasă și elegantă, precum Rochelle – Restaurant & Pub.

Frumoasele fotografii utilizate pentru promovarea evenimentului au fost realizate de Andreea-Alexandra Boros, pe care o puteți găsi aici. Mulțumim, Andreea!

Mulțumesc, de asemenea, domnului Mihai Bacalu și ziarului Muzica Instanțelor pentru preluarea comunicatului de presă și pentru colaborarea pe care o avem, pentru că susțineți cultura clujeană și o promovați!

Dacă încă nu ați făcut o rezervare la porția voastră de operă, timpul nu este pierdut. Numărul de telefon 0775 504 047 le stă la dispoziție tuturor celor care doresc să participe la eveniment, dar și pagina de Facebook a evenimentului Parfum de Operă la Rochelle, iar acestea fiind spuse, sper din tot sufletul că ne vedem în număr cât mai mare vineri, ora 19:00 la Rochelle (Str. Traian, nr.2)! Kisses, Bianca

2

You might also like