Sunt oficial studentă!

După patru ani de muncă, am fost în sfârșit răsplătită cu un statut de care sunt foarte mândră și pe care îl așteptam de foarte mult timp. Sunt oficial studentă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cea mai bună instituție de învățământ vocațional din România și nu numai, și îmi permit să împărtășesc cu cei care-mi citesc postările și să mă laud cu această realizare, pentru că este dobândită în totalitate pe meritul meu, cu ajutorul profesorilor mei dragi, cărora le mulțumesc cu drag și veșnică recunoștință și cu această ocazie pentru sprijin și dăruirea cu care au lucrat cu mine!

Pe parcursul admiterii, lucrurile au luat puțin altă direcție decât cea pe care eu o doream inițial, pentru că specializarea la care am intrat nu este cea la care am aplicat in the first place, din varii motive, mai mult sau mai puțin dependente de puterile mele, detalii în care nu vreau să intru, dar totul se întâmplă cu un scop și în spatele a orice pare a fi o experiență negativă la prima vedere, se ascund multe, multe avantaje! Printre acestea se numără faptul că în urma celor întâmplate, am decis să scriu această postare pe care o dedic acelor persoane care au trecut sau vor trece prin experiențe asemănătoare și simt că visele lor au fost „spulberate”, ceea ce este mai mult decât greșit. Orice situație aparent negativă, privită în ansamblu ajunge să fie de fapt o serie de oportunități nemaipomenite de care trebuie să profităm. Eu, după ce am dramatizat  și am crezut că acolo s-a terminat totul, am ajuns la cel puțin trei avantaje majore care se aplică cu siguranță majoritatea cazurilor de acest gen. Here we go!

1.Noi orizonturi

Am intrat la Muzicologie și habar n-aveam ce e aia când am dat examenul de admitere. Mai mult decât atât, eram absolut convinsă că nu sunt în stare să intru. Adică… vorbim despre cea mai complexă specializare din cadrul Academiei, nu?! Habar n-aveam de ce dau admitere la această specializare. Ah, ba da. Ca să nu stau un an acasă. Sau nu?! Adevărul e că cred că cineva a avut alte planuri cu mine și a dorit să iau o pauză, să fac o schimbare și… să scap de câteva persoane dăunătoare din viața mea. Cineva mi-a spus că dacă nu ajungeam la Muzicologie, mi s-ar fi atrofiat creierul și ar fi fost păcat. Am înțeles ulterior ce a vrut să spună… Rezumând, această specializare m-a pus în postura de a studia ceea ce nu m-aș fi gândit vreodată că aș fi în stare să studiez și să descopăr o altă latură a mea, a scos la iveală cunoștințe pe care nu știam că le dețin și mă va ajuta infinit de mult în interpretarea mea vocală viitoare. Precum spune și proverbul un picior în fund, un pas înainte, experiența m-a împins să dau admitere la o specializare la care nu aș fi îndrăznit și… să fiu admisă!

2.Cele mai muzicoloage colege

Abia aștept să înceapă facultatea… Am cei mai faini colegi! Se vede pasiunea pentru muzică în ochii lor, sunt avizi de cunoaștere și sunt dispuși să servească cea mai frumoasă artă. N-am mai văzut așa ceva și nu credeam că mai există! Suntem doar fete, în număr de 10, toate cu istorii puternice legate de muzica și o experiență vastă în domeniu. Violoniste, cântărețe, pianiste, toate aici ca să devină… muzicoloage. Să dea Dumnezeu să reușim să terminăm toate cele care am intrat, iar peste ani să rămânem pe cât posibil prietene!

3.Timpul

Am învățat că lucrurile bune, durabile și de succes se întâmplă la vremea lor, iar aceasta nu coincide de fiecare dată cu dorințele noastre. Privind în ansamblu, pe termen lung, am realizat că am câștigat și timp. Timp să mă perfecționez, să-mi pun la punct tehnica vocală, să studiez fără presiune când și cu cine vreau eu și să dau admitere la anul. Da, voi da admitere la anul și nu, nu voi renunța la muzicologie, pentru că dacă am reușit să intru, înseamnă că există un plan pentru mine în acea direcție.

Acestea sunt doar trei exemple, primele care mi-au venit în minte, de bine în tot răul… sau ceea ce în aparență este tot răul, pentru că în realitate este doar un alt plan, mai bun pentru cariera mea. Dezamăgirea sau confuzia sunt normale, în special atunci când nu ești tocmai sigur de corectitudinea circumstanțelor în care toate acestea au avut loc, dar ceea ce contează cu adevărat este felul în care trecem peste aceste experiență. Quitters never win, winners never lose și visele devin realitate pentru cei care perseverează și le urmează indiferent de obstacolele de pe drum. Eu plec mai departe mai ambițioasă și mai încrezătoare în mine. Mulțumesc celor care m-au susținut sincer! Nu credeam că există atâția oameni cărora le pasă de mine. Sunteți speciali! Nu renunțați no matter what la ce vă doriți cu adevărat, iar, pentru a cita cea mai înțeleaptă persoană pe care o cunosc, atunci când aveți parte de o astfel de experiență, imaginați-vă cum vă veți gândi la ea peste 20 de ani. Mulțumesc că ați citit postarea și sper că v-am ajutat să vedeți partea bună a lucrurilor, la fel cum am reușit și eu să o văd!

Best quote ever… When it rains, look for rainbows, when it’s dark, look for the stars.

Bianca

3

You might also like