Vis împlinit la început de 2017

Ieri a avut loc unul dintre cele mai importante momente ale activității mele artistice de până acum, un eveniment pe care cu siguranță nu-l voi uita niciodată. Am cântat pentru prima dată într-un recital pe scena Sălii Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la care sunt mândră să fiu studentă, dar nu numai atât, pentru că a fost și primul recital la care am participat  în calitate de studentă a clasei de canto a conf. univ. dr. Marius Vlad Budoiu. Țin minte perfect cum acum un an participam în calitate de spectator la același eveniment și cum speram că într-o zi să îmi văd și eu numele în programul de sală. I-am felicitat atunci pe studenți, dar și pe domnul profesor mărturisindu-i că îmi doresc tare mult să fac parte din colectivul clasei sale de canto, iar el mi-a răspuns atunci: „doar cine muncește și merită va reuși”. Nu știu dacă merit, but here I am! Not lucky, but Blessed with an amazingly patient and dedicated teacher and the best classmates I could have ever wished for! 

A fost o misiune grea pentru mine, din cauza multiplelor semnificații pe care le-a avut evenimentul și, deși de obicei emoțiile nu mă afectează în mare măsură, de această dată și-au cam făcut de cap, iar singurul lucru la care mă puteam gândi era no pressurekeep calm, there is nooo pressure, dar din păcate nu prea mă credeam… Scena Sălii Studio a Academiei de Muzică a avut întotdeauna o însemnătate aparte pentru mine. I mean… acolo cântă profesioniști și, de cele mai multe ori, profesioniști sunt și în sală, iar acest eveniment nu a făcut excepție. Above all this, mi-am promis încă din momentul în care am văzut scris pentru prima dată în dreptul numelui meu „clasa conf. univ. dr. Marius Vlad Budoiu” că voi face tot ce-mi stă în putință să nu-l dezamăgesc pe profesorul meu, ba mai mult, că-l voi face să fie mândru de mine, iar acest eveniment a fost o ocazie în acest sens. Sper din suflet că am reușit… cel puțin prima parte!

Recitalul  a durat în jur de 1h și 15 minute și a avut în program, în cea mai mare parte, repertoriul pe care îl vom interpreta la examen, dar și un terțet și trei duete, printre care și La ci darem la mano, pe care l-am cântat cu colegul meu David. Momentul special al serii a fost cu siguranță cel în care domnul profesor a urcat pe scenă pentru a interpreta duetul Donna Anna-Don Ottavio din Don Giovanni de Mozart alături de colega mea mai mare Cecilia Csomai. Aplauzele din final au spus tot  despre splendoarea momentului. Braaavi! Toți colegi mei s-au descurcat remarcabil, în ciuda emoțiilor care ne-au năpădit, și nivelul recitalului a fost unui mult mai mult decât onorabil. Sunt mândră să fiu într-un colectiv în care ștacheta este atât de sus ridicată și acest lucru mă face să-mi doresc să-mi depășesc limitele și să studiez mai mult. Ne-am încurajat, ne-am susținut unii pe alții și, cel mai important, ne-am simțit bine! Dacă ați fost în public, sperăm că v-am făcut seara mai frumoasă, iar dacă nu… vă așteptăm cu următoarea ocazie!

Poate că nu mulți știu că mâine este ziua de naștere a profesorului nostru, iar recitalul a fost prilejul perfect de a-i face o surpriză, iar fotografia principală a articolului este rezultatul: tricourile „uniformă” ale clasei noastre de canto cu citate din Star Wars, foarte potrivite în studiul nostru de zi cu zi precum „Do. Or do not. There is no try” sau „Your ears can deceive you. Do not trust them”. Bineînțeles că și domnul profesor a primit unul demn de un adevarat masterAnd the rest is mystery… 

Văzându-mă pe scena Sălii Studio, am realizat încă o dată faptul că am ajuns unde mi-am dorit și că mi s-a mai îndeplinit un vis: am cântat pentru prima dată pe scena Sălii Studio în calitate de studentă a secției Canto Clasic a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa conf. univ. dr. Marius Vlad Budoiu! Îi felicit încă dată pe colegii mei pentru performanța scenică de aseară și îi mulțumesc domnului profesor pentru toată răbdarea și dăruirea cu care ne predă! May the Force be with you, guys, in all you do & may you dreams come true, ‘cause you deserve it! 

Kisses, Bianca

2

You might also like